Op 5 oktober was ’s middags om 15.30 de presentatie van de liedbundel ‘ Geprezen o Heer’ in de kerk van het stadsklooster San Damiano te ’s Hertogenbosch.

Het is een ruime, grote kerk met een stevige akoestiek. Voor het koor Mixtuur uit Utrecht o.l.v. Sebastian Holtz dus even wennen. Inzingen was dan ook een goede zaak.

Omdat genodigden van het bestuur van ‘Midden onder U’, die uit Maastricht moesten komen, vertraging hadden, begon het programma een kwartier later. De ongeveer 50 aanwezigen schikten zich zonder morren in hun lot. Hans van Bemmel, gardiaan van het klooster in Den Bosch, heette iedereen – later dan gepland – van harte welkom.

Ton Peters ofm schetste de weg van jaren die was afgelegd voordat het tot de eerste aanzetten van een liedbundel kwam. Geerten Kok memoreerde het ontstaan van ‘Midden onder U’ na het Tweede Vaticaans Concilie, toen er behoefte was aan liturgische teksten in het Nederlands. Deze teksten moesten vooral eenvoudig en begrijpelijk zijn.

Tussen de sprekers door werd er steeds een lied gezongen uit de bundel. Het programma was gedrukt in het formaat van de Liedbundel, zodat de aanwezigen al een bescheiden indruk kregen hoe een en ander eruit zag.

Ton Vandervalk vertelde hoe hij te werk was gegaan om teksten en muziek te verzamelen en gedrukt te krijgen. Hij riep alle aanwezigen op om te vertellen dat de bundel bestaat en vooral om met mensen te gaan zingen.

Vervolgens werd het eerste exemplaar uitgereikt aan provinciaal Rob Hoogenboom, het bestuur van Midden onder U en aan alle dichters en componisten: vlnr
Kris Gelaude, Bob Van Laer ofm, Frans Bullens, Andries Govaart, Gijs Meeusen, Hanneke ter Maat, Frans Gerritsma ofm, Sebastian Holz, Willem Marie Speelman, hier toegesproken door Ton Vandervalk.

Tijdens de presentatie luisterden de aanwezigen geconcentreerd.

En toen was er een hapje en een drankje in het Franciscushuis, waar de Liedbundel en de Koorbundel konden worden aangeschaft.